HAAPASAARI-SEURASTA

Haapasaari-Seura ry:n toimintaan kuuluu muun muassa saariston perinteen vaaliminen sekä paikalliskulttuurin turvaaminen.

Haapasaari-Seura on pyrkinyt etsimään yhteistyömahdollisuuksia Kotkan kaupungin ja saaren yhteisöjen kanssa, ja on toiminut tarvittavan tiedonvälittäjänä saarelaisille. Seura osallistuu erilaisten yhteistyötä ja kehitystä edistävien järjestöjen, ja toimikuntien toimintaan.

Seura jerjestää yhteisiä juhlia seuran jäsenille ja kyläläisille. Haapasaaressa perinteiset Puikkaripäivät vietetään heinäkuussa juhlallisine lipunnostoineen, soutukilpailuineen ja illanviettoineen. Lisäksi pidetään kirkossa messu ja tarjoillaan kalakeitto koulun pihamaalla. Talvipuikkarit pidetään maaliskuussa mantereella, vuosikokouksen yhteydessä.

Haapasaari-Seura isännöi Kotkan kaupungin omistamaa Haapasaaren koulua, jossa kesäisin on useita erilaisia näyttelyitä. Koulu on myös leirikoululaisten suosima kohde ja kesäisin siellä on järjestetty taideleiritoimintaa, ja pidetty erilaisia perhejuhlia mm. häitä.