Haapasaariseura ry. - toimintaa vuodelta 2006

Vuosikokous pidettiin 18.3. Ravintola Hovinkoskella.
Talvipuikkareita vietettiin kokouksen jälkeen ja juhlistettiin seuran toiminnan 35 vuotta täytekakkukahvituksella jälkiruokailun merkeissä.

Historiankirjoihin jää vuodelta 2006 Tasavallan Presidentin vierailu saarellamme. 31.05. Merivartiolaitos toimi isäntänä ja Haapasaari-seura oli pyydetty hoitamaan kiertokävely saarella. Kaupalla Haapasaari-seura ja Osuuskauppa lahjoitti Presidentti-parille kirjan, mukit ja lippahatut.
Taltioimme vierailun valokuvakansioon. Kiitos siitä puolustusvoimille.

Haapasaaren Nuorisoseuran kanssa pidettiin kevään 20.04. ja syksyn 09.10. yhteiskokoukset.

Järjestettiin myös perinteiset siivoustalkoot koululla, Puikkarikuurilla ja hautausmaalla.

Sepra-markkinat Haminassa 10.- 11.06
. Haapasaari-seuralla oli vastuu Virolaisvieraiden muonituksesta.

Kalakeitto keitettiin lauantaina ja sunnuntaina. Myyntikojussa myytiin seuran tuotteita, sekä osallistuttiin Ulkosaarten kuoron esitykseen.

Juhannuskokko syttyi kello 21.00. Juhannustanssit tanssittiin Puikkarikuurilla. Vastuu jaettiin yhdessä Haapasaaren Nuorisoseuran kanssa.

Juhlittiin 15.- 16.07. Haapasaari-seuran 35-vuotis toimintaa, perinteisten Puikkaripäivien yhteydessä.
Lauantaina juhlistimme asiaa tarjoamalla entisille puheenjohtajille leivoskahvit Puikkarikuurilla ja samassa tilaisuudessa lahjoitimme heille Haapasaari muistoesineet jotka Arja Flink oli valmistanut.
Sunnuntaina lohisopan jälkeen koulun pihalla tarjottiin juhlan kunniaksi täytekakkukahvit.

Tilattiin juhlavuoden kunniaksi Haapasaari muki ja kortti painatuksin. Uusittiin myös jo kauan kaivattu Haapasaari-esitevihko.

Meripäivät 27. -30.07. Sapokassa.
Torstaina osallistuimme Meripäivä kulkueeseen. Yhdessä ulkosaari- seurojen kanssa, Haapasaari-lippua kantaen.
Perjantaina ja lauantaina kalakeitto sekä kahvi ja lohileivät tekivät kauppansa.
Sunnuntaina myytiin kahvia, leipiä sekä seuran tuotteita

Yhteysalusliikenne teetätti kovasti töitä. Saaren kaikki tahot lähettivät kirjelmiä ja vetoomuksia päättäjille.

Saaristoasiainneuvottelukunta järjesti vielä 20.09. käynnin Eduskuntatalolle jossa allekirjoitettiin vetoomus lisärahoituksesta ja luovutettiin se kansanedustajille.
Kaikista ponnisteluistamme huolimatta menetimme tuurimoottoriliikenteen Haapasaareen. Tapani Liikanen lopetti.
Ainoa julkinen liikenne saarelta mantereelle ja päinvastoin on nyt yhteysalusliikenne aluksella.
Vesilaskutuksessa on paljon korottamistarvetta, ilman seuran lainaamia rahoja ei vesilaskua saada maksettua.

Koulu
Kesä oli perinteiseen tapaan varauksia täynnä.
Keväällä oli leirikoululaisia, kesällä taidenäyttelyitä, ja ikimuistoinen tapahtuma Taidetyrskyt.
Koulunpihalla vietettiin myös sukujuhlatilaisuus kahvikonsertteineen kaikkineen.
Koulun peruskorjaukseen anottiin alueellista kehittämisrahaa . 27.03.
Koulun peruskorjausavustuksen materiaali luovutettiin Anna-Liisa Kasuriselle kaupungintalolla.
Puoltavia kirjeitä pyysimme mm. museolta, kirkolta, metsähallitukselta ja kirjastolta

Puikkarikuurilla juhlittiin 05.08. häitä

Avustukset
Olemme tukeneet Medi-Helin toimintaa yhdessä Haapasaaren Osakaskunnan ja Haapasaaren Nuorisoseuran kanssa 135€.

Yhteydet ulospäin

Osallistuimme Sisäasianministeriön järjestämään Saaristoseminaariin 05.- 06.06. Tammisaaressa.

03.08. Kotkan Rannikkoalueen kutsutilaisuudessa Haminan Bastionissa.

17.08. Yhteistapaaminen Rankissa, johon osallistuivat Kotkan Rannikkoalue, Kotkan Merivartiolaitos, Haapasaaren Merivalvonta, Haapasaaren Osuuskauppa, Haapasaaren Nuorisoseura ja Haapasaari- seura. Järjestysvastuu oli Puolustusvoimilla.

Olimme kutsuttuina 24.08. Risto Anttilan kirjoittaman kirjan Lavansaari, Seiskari, Tytärsaari, Haapasaari 1918 julkistamistilaisuudessa.

Edustus 06.12. Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivä vastaanotolla ja iltajuhlassa.

10.12. Piispa Voitto Huotarin adventtitilaisuus Seurakuntakeskuksessa.

Kotkan Rannikkoalueen kutsu saapua komentajanvaihto tilaisuuteen Haminassa 29.12.

Olemme edustettuina Kotkan kaupungin Saaristotoimikunnassa ja Ulkosaarten Yhteistyötoimikunnassa.

Olemme jäsenenä Sepra Ry:ssä

Tiedotus
Vuoden aikana on ilmestynyt kaksi tiedotetta joissa seuran omien asioiden lisäksi on ollut Osuuskaupan, Osakaskunnan ja Nuorisoseuran tapahtumia ja tiedottamista.

Virkistystoiminta
Talvipuikkarit pidettiin maaliskuun ja Puikkaripäivät heinäkuun virkistystapahtumina.
Talkoot…