TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007

Kulunut toimintavuosi oli seuran 36:s ja jäsenmäärä 31.12.2007 oli 359 aikuista ja 32 lasta.

Johtokunta kokoontui kuusi kertaa vuoden aikana.

Vuosikokous pidettiin 17.3.07 ravintola Hovinkoskella.

Toini Kajatkari ehti vielä koota aineiston viimeiseen Haapasaari-kirjaansa, jonka valmistuminen oli hänelle sydämenasia. Hän nukkui pois tietoisena siitä, että kirja valmistuu. Kirjan nimeksi tuli ”Saari meren sylissä” ja julkistamistilaisuus oli 28.5. Kirjaa on myyty hyvin ja sitä saa ostaa Haapasaaren Osuuskaupalta ja seuran puheenjohtajalta.

Kirjan tuotto menee Haapasaaren koulun kunnostustilille.

Koulun remontti aloitettiin keväällä. Kesän ajaksi, kun koululla oi leiritoimintaa ja kaikki taidemyyntinäyttelyt, remontointi keskeytyi. Syksyllä jatkettiin ja lopputarkastus tähänastisen toiminnan tuloksista pidettiin syyskuussa. Hyvältä näytti ja päätettiin, että keväällä ajoissa jatketaan.

Saimme uudempia ”vanhoja” keittiökalusteita koulun keittiön uudistamiseen. Talkooväkeä tarvitaan, jotta vanhat saadaan poistettua ja uudet laitettua tilalle.

Paljon on saatu aikaseksi, vaan paljon on vielä tehtävää…

Kiitos Kotkan kaupungille remontin alkamisen onnistumisesta.

Olemme saaneet kaupungilta kahtena vuotena 3000 € aluekehitysrahaa.

Kotkan kaupungin Tilapalveluyksikkö on vuotuisessa talousarviossaan varannut Haapasaaren koulun kunnostamiseen rahaa, joka rahoitus jatkuu vuodelle 2008.

Haapasaari-seuran toimesta kirkkoa pidettiin kesäajan auki lauantaisin ja sunnuntaisin. Seurakunta maksoi työntekijälle. Aikuiset olivat avustamassa talkoovoimin. Kiitos kaikille jaksamisesta.

Seuralla oli tarkoitus taltioida vanhat Kansallismuseolta löytyneet Haapasaari valokuvat uudeksi lahjakirja teokseksi , mutta hankkeen rahoitus kariutui. Anoimme Sepra ry:ltä rahaa, mutta sieltä evättiin anomus. Syyksi ilmoitettiin, kallis projekti ja kun on jo neljä kirjaa tehty.

Yhteysliikenteen rahoituksen jatkumisen puolesta vuosittain ilman erillistä jokavuotista anomista neuvoteltiin Veijo Hiukan johdolla helmikuussa. Sirpa Paatero ja Jyri Häkämies olivat valtiovallan edustajina paikalla.

Neuvottelussa tehtiin esitys vuoden 2008 alkavalle hallitukselle, jossa esitetään yhteysalusliikennettä varten, tulevaan hallitusohjelmaan kirjoitettavaksi sanamuoto.

Postin heikentäessä palvelujaan Haapasaaressa, vedottiin postiin kirjelmällä yhdessä Osuuskaupan kanssa jotta palvelu jatkuisi entisellään.

Sotka II oli myytävänä ja kovasti oli yritystä saada se liikennöimään Haapasaaren vesillä, mutta ”kohtalo” päätti toisin.

Ainoastaan yhteysalusliikenteen turvin ympärivuoden mennään.

Neuvonpitoa Juhannusliikenteestä käytiin ja onneksi Metsolan Merimatkat tulivat apuun ja Juhannusliikennöinti järjestyi - Kiitos Metsolan Merimatkat!

Seuran nettisivut avattiin!

Yhteiskokoukset Nuorisoseuran kanssa pidettiin syksyllä ja keväällä.

Järjestettiin yhteisesti perinteiset talkoot. Talkooväkeä vaan pitäisi löytyä yhteisiin tekemisiin.

Juhannuskokko sytytettiin ja Juhannusta Puikkarikuurilla tanssittiin.

Juhannus Haapasaaressa 2007

Osuuskaupan 100-vuotis juhlan lahjamme oli vanhan velan anteeksianto.

Puikkaripäivät siirrettiin viikkoa aikaisemmaksi Kotkan Purjelaivatapahtuman vuoksi. Sade ja tuuli haittasi kokopäivän. Haapasaaren ympärisoutu jäi  soutamatta ja kuurilla tikan ja renkaanheitto pitämättä. Onneksi orkesteri pelasti illan ohjelman. Sunnuntaina Kirkonmenojen jälkeen kalasoppaa syötiin sateesta välittämättä.

YHTEYDET ULOSPÄIN

Olimme kutsuttuna Suursaari-seuran 25-vuotis juhlaan 22.4. ja Seiskari-seuran 75-vuotis juhlaan 20.05.

Saimme kutsun Risto Anttilan kirjan- Hailiserpaa ja Tuhlipuuroa- julkistamistilaisuudessa 29.5. Tilaisuudessa tarjottiin risaserpaa.

Kutsu Rannikkoalueen Lippujuhlapäivä tilaisuuteen 4.6.

Osallistuimme Sisäasiainministeriön Saaristoseminaariin 4-5.6. Luhangalla.

Kutsu Rannikkoalueen vuosijuhlatilaisuuteen 6.7.

Ulkosaariseurojen yhteisretki tehtiin 19.8. Pyhtään Mäntyniemeen.

Yhteistapaaminen Pookinmäellä, Kotkan Merivartiolaitoksen tiloissa 2.10. Edustettuina olivat Haapasaaren Merivalvonta, Haapasaaren Merivartio, Kotkan Merivartio, Haapasaaren Osakaskunta, Haapasaaren Osuuskauppa, Haapasaaren Nuorisoseura sekä Haapasaari-seura. Järjestelyvastuussa olivat siviilijärjestöt.

Järjestimme kalasoppa tarjoilun Kotkan kuorma-autoilijoitten tilaisuuteen heinäkuussa Puikkarikuurilla, sekä Häätilaisuuteen elokuussa, myöskin Puikkarikuurilla.

Haapasaaren kirkon 150-vuotisjuhlan järjestämiseksi aloitti seurakunnan nimeämä toimikunta toimintansa 11.12.

Vuoden aikana on ilmestynyt kolme tiedotetta, jossa on seuran asioiden lisäksi ollut Osakaskunnan, Osuuskaupan ja nuorisoseuran tiedottamisia ja tapahtumia.

Talvipuikkarit vietettiin maaliskuussa ja Puikkaripäivät heinäkuussa.
Virkistykseksi talkoilua.

Leirikouluvaraukset, linturetkeilijät varanneet sekä taidenäyttelyjen varaukset kirjattu jo melkein kattavasti koko tulevalle kesälle.