TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008

Kulunut toimintakausi oli seuran 37 ja jäsenmäärä 31.12.2008 oli 405 aikuista ja 38 lasta.

Johtokunta kokoontui 9 kertaa vuoden aikana.

Vuosikokous pidettiin 15.3.2008.

Yhteysalusliikenteeseen lisävaroja ajalle 1.6. – 31.8. anottiin tammikuussa Merenkulkulaitoksen Yhteysalusliikenneyksiköltä. Vastauksena tuli taas, että rahaa ei ole.

Lähetimme kirjelmän tiedoksi paikallisille kansanedustajille, Saaristoasianneuvottelukunnalle sekä Kotkan kaupungin saaristotoimikunnalle. Molemmat yhteisöt puolsivat anomustamme.

Saaristoasiainneuvottelukunta kirjelmöi asiasta Liikenne- ja viestintäministeriölle tekemällä esityksen Haapasaaren liikenteen palvelutason nostamisesta muiden vastaavien saarten tasolle.

Jatkamme toimia saadaksemme lisävuoroja kesäajalle.

Yhteysaluslaiturin rakentamisesta vanhan Valtion laiturin paikalle on Kotkan kaupungin Saaristotoimikunta tehnyt esityksen hankesuunnittelun käynnistämiseksi. Hankkeen toteuttamisajankohta pitäisi olla jo vuonna 2010, koska saaressa ei ole tällä hetkellä varsinaista yhteysalusliikennelaituria.

Asiasta on myös kirjelmöity Kymenlaakson liitolle.

Koulun remontin jatkamista sisätiloissa suunniteltiin, kun saimme muutamia käytöstä poistettuja kaappeja keittiöön. Kevätsiivouksen yhteydessä päätettiin kuitenkin että nyt saa ”tilkkutäkkimäinen” kunnostus loppua. Saadut kaapit sijoitettiin liiteriin. Aloitettiin suunnittelu koko keittiön ja ”kamarin” perusteellisesta remontoimisesta Kotkan kaupungin Tilapalveluyksikkö on saanut koulun ulkovuorauksen korjatuksi ja maalatuksi. Oikein hyvä! Kiitos!
Sauna- ja museorakennuksen maalauksen hoiti Ismo Vulkko. Kiitos!

Haapasaari-seuran toimesta kirkkoa pidettiin kesäajan auki lauantaisin ja sunnuntaisin. Hahkalan Sara ja Rosa hoitivat jo kokemuksella opastukset sekä kaiken mikä työnkuvaan kuului. Kiitos tytöille! Seurakunta maksoi työntekijöille palkan.

Kirkon 150-vuotis juhla vietettiin 15.6. Seurakunnan seppele käytiin viemässä 14.6. Vanhankylänmaan hautuumaalle. Seppeleenlasku tallennettiin cd-levylle ja valokuvin. Juhlajumalanpalvelus aloitettiin klo 11.00. Messussa saarnasi lääninrovasti Jari Pennanen liturgina toimi Jukka Hänninen ja kanttorina Irina Lampen.
Messun alussa oli armeijan papin Risto Pesosen tervehdys. Messun päätteeksi lääninrovasti Jari Pennanen paljasti kirkon oven vieressä olevan muistolaatan.
Koulun pihalla juhlaväelle tarjottiin lohisoppaa ja jälkiruuaksi pullakahvit. Arina ja Pekko Simonsuuri viihdyttivät juhlaväkeä musiikilla.Pääjuhla pidettiin ruokailun jälkeen kirkossa. Juhlapuheen piti Professori Yrjö Kaukiainen. Tervehdyksiä mm. Kotkan seurakunnalta, Kotkan kaupungilta, Rajavartiolaitokselta, Merimieslähetysseuralta, Puolustusvoimilta.

Kotkan kirkkokuoro ja Terhi Miikki – Broersma ja Outi Leino-Mäkiharju vastasivat musiikista. Aimo Laakkonen vastasi muistelmista.
Messu sekä juhlaohjelma valokuvattiin sekä taltioitiin cd-levylle. Kiitos taltioinneista Kari Lakalle ja Hannu Laakkoselle.

Muistojentalo Kotkassa työsti Muistokioski-projektia kesällä. Muistokioski on tietokonepohjainen multimediaohjelma johon voidaan tallentaa kuvia, tekstiä, ääntä ja videokuvaa.

Puikkarikuurilla Niina Lahtela ja Soile Järvinen haastattelivat saarelaisia ja tallensivat kuvia. Taltioivat näin saarelaista historiaa.
Yhteiskokoukset Nuorisoseuran kanssa pidettiin keväällä ja syksyllä.

Järjestettiin yhteiset perinteiset talkoot.

Juhannuskokko sytytettiin ja Juhannusta tanssittiin Puikkarikuurilla.
Juhannus Haapasaaressa 2007Juhannusliikenteen järjestivät taas Metsolan Merimatkat josta suuret kiitokset!Puikkaripäivät saatiin vietettyä perinteisen kaavan mukaan, lipunnostoineen, soutukilpailuineen sekä illanviettoineen. Juhlaa kunnioitti läsnäolollaan komentaja Juha Pallaspuro. Sunnuntaina jo sade yritti kiusata, mutta ei se haitannut kirkonmenoja eikä kastellut kalasopan syöjiä.

Meripäivät vietettiin aurinkoisen sään suosiessa tapahtumaa. Torstaina Haapasaarilippu hulmusi avajaisparaatissa ja viikonlopun Kantasatamassa. Markkinapaikalla talkoiltiin aamusta iltaan pienellä porukalla. Kiitos kaikille jaksamisesta seuran hyväksi!

YHTEYDET ULOSPÄIN

Osallistuimme 2-3.6. Kotkassa järjestettyyn valtakunnalliseen Saaristo-, rannikko- ja vesistöalueiden seminaariin, joka järjestettiin Saaristoasiainneuvottelukunnan toimesta.

Seminaarin yhtenä aiheena oli yhteysalusliikenne, jossa keskustelun pääpainoksi tuli Haapasaaren kesäajan yhteysalusliikennevuorojen lisäys.

Kutsu Puolustusvoimien perinnepäivään 11.7. Kirkonmaan linnakkeelle.

Osallistuimme Ulkosaariseurojen kanssa Sepra -markkinoille Kundassa 11 -13.7.

Haapasaaren yhteisöjen ja vaikuttajien Yhteistapaaminen pidettiin Haminassa Puolustusvoimien tiloissa 21.8.

Olimme kutsuttuina Tytärsaari-seuran 10-vuotis juhlaan Porvooseen 5.10.

Olemme edustettuina Kotkan kaupungin Saaristotoimikunnassa, Ulkosaarten yhteistyötoimikunnassa sekä Kehittämisyhdistys Sepra ry:n teemaryhmässä.

Vuoden aikana on ilmestynyt 3 tiedotetta, joissa on seuran asioiden lisäksi ollut Osakaskunnan, Osuuskaupan ja Nuorisoseuran tiedottamisia ja tapahtumia.

Talvipuikkarit vietettiin maaliskuussa ruokailun ja ohjelmallisen illanmerkeissä. Puikkaripäivät pidettiin heinäkuussa kaksipäiväisen ohjelman merkeissä.

Leirikoululaiset ja taidemyyntinäyttelyt sekä retkeilijät vuorottelivat koululla. Kevään siivoustalkoista koululla vielä suuret kiitokset!